Urządzenia i Akcesoria
Pomidory zapiekane pod kruszonką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Nadzienie
-
500 g pomidorów śliwkowych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Kruszonka
-
50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
120 g mąki pszennej
-
120 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
50 g orzeszków piniowych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8 g
Kalorie
1456 kJ /
350 kcal
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PORA NA POMIDORA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1h 40min
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1h 15min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1h 40min
Ciasteczka z gorgonzolą
40min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1h 20min
Tarta prowansalska
1h 15min
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50min
Pizza z makaronu spaghetti (TM5, TM6)
1h 10min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM5, TM6)
45min
Muffinki z tuńczykiem
50min
Zielone cannelloni
1h 45min
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50min